Sla het navigatiegedeelte over

Informatie over De Egelantier

Uw peuter komt wennen

Zodra er plek is voor uw kind krijgt u hiervan bericht vanuit "planning en plaatsing", nadat de plek helemaal rond is zullen de leidsters van De Egelantier enkele weken voor de eerste dag u een e-mail sturen. Wij wennen niet voordat de startdatum ingaat.

We nodigen jullie op de eerste ochtend uit om met uw kindje naar De Egelantier te komen en mee de zaal in te gaan om daar samen rond te kijken. We zijn dan met maximaal 3 volwassen in één ruimte. Na de kring neemt u afscheid. In overleg kijken we op welke tijd u in de beginperiode weer terugkomt. Onze ervaring is dat het in het begin wat spannend is, maar dat het al snel goed gaat.

Tijdens de wenperiode kunt u als uitzondering uw kind bij de zaal ophalen. Als dit allemaal goed gaat, kan uw kind de volgende keer gewoon dezelfde tijden als de andere kinderen komen spelen.

Flexkids

Nadat uw plek definitief is, krijgt u van de afdeling "planning en plaatsing" een bericht met daarin inloggegevens voor onze ouderapp Flexkids.

Deze app wordt door ons gebruikt om hier berichten en nieuwsbrieven op te plaatsen. Ook vind u hier de facturen terug.
U kunt via deze app ook uw kind afmelden of een verzoek voor een extra dag doen.
Uw contactgegevens staan hier ook in vermeld, het is prettig als u wijzigingen hier in kunt doorvoeren zodat wij altijd het juiste adres en telefoonnummer hebben.

Openingstijden

Onze openingstijden zijn van 8.15 tot 12:15 uur. U kunt uw peuter brengen tussen 8.15 en 9.00 uur. Neem altijd afscheid van uw kind, dan is het voor uw peuter duidelijk dat u weggaat. We zwaaien nu bij de voordeur. U kunt tussen 11:30 en 12.15 uur uw kind weer ophalen.

Hoe ziet een ochtend er uit?

De ochtend verloopt met een bekend dagritme. Door de maatregelen rondom het Corona-virus hebben we een nieuwe situatie voor het halen en brengen van uw kinderen.

Eén ouder komt brengen tussen 8.15 en 9.00 uur. U stuurt een appje naar de telefoon van de zaal als u bij het gebouw aankomt en dan komt de juf uw kind ophalen bij de voordeur. Samen met de juf zwaaien ze naar de ouders en lopen dan naar binnen door de gang naar de peuterspeelschool.

Rond 9.15 uur gaan we in de kring om de dag te beginnen. Na de kring wordt er gespeeld en is er mogelijkheid om mee te doen aan de spel- of creatieve activiteiten.

Rond 10.45 uur gaan we gezamenlijk opruimen en rond 11.00 uur zitten we aan tafel om fruit te eten en te drinken, liedjes te zingen en voorgelezen te worden.

Daarna is het tijd om buiten te spelen. We spelen elke dag buiten, maar als het echt slecht weer is kunnen de kinderen eerst nog binnen met sensomotorisch materiaal spelen, zoals klei of kinetisch zand of een activiteit voor de grote motoriek zoals lopen over de stapstenen.

Tussen 11.30 en 12.15 uur worden alle peuters weer opgehaald. Als u aankomt bij het gebouw stuurt u de juffen een bericht en dan komt uw kind samen met de juf weer naar de voordeur.

Samen gezond eten en drinken

De kinderen nemen zelf een eigen beker en een bakje fruit mee, graag met naam erop.

Trakteren

Tijdens het uitdelen door de jarigen adviseren wij geen snoep maar iets van lekker fruit, popcorn of iets zelfgemaakt of gebakken.

Allergieën

Wij houden uiteraard rekening met eventuele allergieën tijdens de kookactiviteiten. Tijdens het uitdelen van de verjaardagen letten wij op dat de kinderen met een allergie een geschikte lekkernij krijgen.

Afzeggen en ruilen

Mocht uw kind een keer niet kunnen komen dan kunt u dat doorgeven via de mail, Flexkids of ons mobiele nummer, het liefst voordat we de dag starten. Voor meer details, zie ons ruilbeleid bij downloads.

Zoek je een leuke plek voor je kind om te leren en te spelen? Dan kun je bij ons terecht. Schrijf je nu in!

inschrijven